Kuinka Motivoitua Pääsykokeisiin Lukemiseen? 3 Syytä, Miksi Motivaatiotasi Koetellaan

tammi 8, 2019Varmistaa menestymisen pääsykokeissa

Podetko päivittäin huonoa omaatuntoa siitä, kuinka olet alisuoriutunut pääsykokeisiin lukemisessa? Vai saatko ehkä loppujen lopuksi ihan hyvin aikaiseksi, mutta koet lukemisen aloittamisen hyvin haasteelliseksi? Valuuko siis sinulta tärkeitä lukutunteja hukkaan vain, koska motivaatiosi ajoittain hukkuu?

On hyvin tärkeää ymmärtää, että motivaatio tulee olemaan välillä hukassa lukukevään aikana, vaikka haluaisit päästä opiskelemaan hakemaasi yliopistoon todella paljon. Kun siis tämän ymmärtää ja sisäistää, on hetkellisiin notkahduksiin helpompi suhtautua, ja mikä parasta: osaat myös silloin toimia järkevämmin!

3 Syytä, Miksi Motivaatiotasi Koetellaan

1. Et tiedä, miksi olet hakemassa kyseiseen yliopistoon

Ihan alkuun haluan, että ymmärrät yhden todella tärkeän asian. Pääsykokeisiin valmistautuminen on usein kaikkea muuta, kuin ruusuilla tanssimista. Se saattaa olla sinun kohdallasi ensimmäinen iso tavoite, jota yrität saavuttaa. Sen vuoksi vaikeina hetkinä sinulla saattaa olla hankaluuksia päästä eteenpäin, koska et tavallaan pysty peilaamaan tilannetta mihinkään aikaisempaan kokemukseen.

Sinua saattaa hämmentää, että pitkän kevään aikana sinun tekisi mieli heittää välillä hanskat tiskiin. Sinua saattaa väsyttää, uuvuttaa ja samojen kirjojen pänttääminen päivittäin voi tuntua turhauttavalta.

Jos oikeasti pystyt sisäistämään sen, että mitä enemmän saat voimaa noista vaikeista hetkistä, sitä enemmän saat etua kilpatovereihisi. Koska IHAN JOKAINEN käy läpi noita samoja haasteita pääsykokeisiin lukiessaan. IHAN JOKAINEN!

Mutta noina haastavina hetkinä sitä sinun mielen lujuutta testataan: ei tahdonvoimaa, ei itsekuria vaan MIELEN LUJUUTTA. Ja mielen lujuutta haastavina hetkinä on se, että ymmärrät MIKSI haluat tuon tavoitteen saavuttaa.

Mitä kirkkaammin olet sen itsellesi selvittänyt, sitä helpommin pystyt löytämään motivaation aina, kun se hetkellisesti katoaa.

2. Väsymys iskee

Väsymys on yksi pahimmista vihollisistasi pääsykokeisiin lukiessa. On todella hankalaa pysyä motivoituneena, kun keskittymiskyky harhailee, tekisi mieli mennä vain nukkumaan tai ylipäätään vaikeisiin tehtäviin syventyminen tuntuu hankalalta.

Pelkkä väsymys itsessään syö sinusta motivaatiota. Siksi fyysisestä hyvinvoinnista huolehtiminen riittävän levon, ravinnerikkaan ruokavalion, liikunnan sekä stressin hallinnan avulla olisi pääsykokeisiin lukiessa tärkeää. Kestävä motivaatio rakennetaan nimenomaan vankan perustan avulla.

Jos siis huomaat, että esimerkiksi aterioiden jälkeen tai päivän mittaan energiatasosi vaihtelevat paljon, tulisi sinun kiinnittää päivittäisiin tapoihisi enemmän huomiota ja muokata niitä optimaalisempaan suuntaan.

3. Vastoinkäymiset

Pienet vastoinkäymiset saavat aina mielen hetkellisesti maahan. Saatat saada huonon koenumeron valmennuskurssin välikokeesta, et osaakaan jonain päivänä perusasioita yhtä hyvin, kuin ennen tai sitten olet muuten vain huonolla tuulella.

Pienet vastoinkäymiset ovat valitettavasti vain osa tätä prosessia. Mutta mitä vahvemmin olet perillä juuri niistä syistä, miksi kyseiseen kouluun haluat päästä, sitä helpommin saat otettua itseäsi niskasta kiinni myös niinä vaikeina hetkinä.

Toivon, että lukukevääsi aikana et tule kohtaamaan muuta, kuin näitä ”pieniä” vastoinkäymisiä. Kuitenkin kevät on pitkä aika, ja sen kohdalle voi osua myös ikäviä tapahtumia. Esimerkiksi omalle kohdalleni osui useampia ikäviä asioita, kuten useat leikkaukset rakkaalle koiralle ja lopulta hänen poismenonsa. Tällaisissa tapauksissa varmista, että saat riittävästi tukea läheisiltäsi – ja pyri keskittymään vain niihin asioihin, joihin sillä hetkellä pystyt vaikuttamaan: lukemiseen.

Kaipaisitko konkreettisia keinoja niille hetkille, kun motivaatio hukkuu?

Liity nyt mukaan MAKSUTTOMALLE kurssille ”Kaikki, mitä sinun tulee tietää pääsykokeisiin lukemisesta!” & opetan sinulle ne 6 askelta, jotka sinun tulee ottaa, jos tavoitteenasi on menestyä pääsykokeessa.