Yllättävä Asia, Joka Saattaa Estää Sinua Hyödyntämästä Potentiaaliasi

joulu 3, 2018Kirkastaa tavoitteeni

Jos kysyisin sinulta, mitä haluaisit saavuttaa, mitä vastaisit minulle? Uskaltaisitko edes sanoa sitä ääneen?

henkinen valmentaja

Meissä kaikissa on ihan hurjasti potentiaalia: taitoa, joka odottaa, että pääsisi näkyviin. Mutta sinäkin siellä saatat olla vaarassa tyytyä elämään, joka on ihan hyvää, mutta jonka salaa toivoisit olevan parempaa. Toivoisit ehkä, että olisit eri ammatissa, opiskelisit eri alaa, tai että näyttäisit paremmalta.

Mikä tahansa se onkin, ongelma on siinä, että et ehkä uskalla sanoa tavoitettasi ääneen, koska et vielä sillä hetkellä tiedä, kuinka sinne tavoitteeseen pääsisit! Haluan lohduttaa sinua kuitenkin yhdellä asialla: et ole ongelmasi kanssa yksin.

Eihän meistä kukaan voi tietää matkan alkumetreillä, miten itse matka tulee sujumaan. Juttu on siinä, että kun asenteesi on kohdillaan, tulet kyllä raivaamaan kaikki eteesi tulevat esteet sekä ratkaisemaan ongelmat, johon et vielä tiedä vastausta. Apua on aina tarjolla.

Mutta mikä yllättävä asia saattaa jopa estää sinua hyödyntämästä potentiaaliasi sekä lähtemästä jahtaamaan tavoitteita?

Sinun omat uskomuksesi.

On ihan käsittämätöntä, kuinka meidän oma mieli osaa keksiä kaikenlaisia uskomuksia, jotka tuntuvat todella todenmukaisilta. Jos olet esimerkiksi joskus epäonnistunut, saatat alkaa uskomaan, että tulet epäonnistumaan jatkossakin. Mutta onko se muka tieteellisesti todistettua, että näin on? Onko jokainen tilanteessasi ollut epäonnistunut aina jatkossakin vai olisiko siellä sittenkin joku, joka on onnistunut kääntämään vastoinkäymiset voitoksi?

Oikeastihan uskomus poikkeaa ohimenevästä ajatuksesta vain siltä osin, että siihen liittyy todella voimakas tunne, joka saa sen tuntumaan todelliselta.

Toisaalta uskomuksiin liittyy vahvasti myös se, kuinka näet omat mahdollisuutesi. Kuvitteletko oikeasti, että ihan kaikki on sinulla mahdollista tässä elämässä, vai ajatteletko rajoittuneemmin?

En sano, että toinen ajattelutapa olisi toista parempi, mutta kerron vain, kuinka toinen saattaa estää sinua hyödyntämästä omaa potentiaaliasi. Otetaanpa esimerkki.

Itse vielä kuukausi sitten elin siinä ajatuksessa, että tavoitteenani oli tulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – ja niin pian kuin mahdollista. Tämä kuitenkin ajoi väistämättä minut siihen, että sanoin ei kaikelle, joka ei vienyt yritystäni eteenpäin. Tein töitä lähes joka päivä, en enää jaksanut treeneissä samaan tahtiin kuin ennen sekä stressikin alkoi näkymään pikkuhiljaa kehossa: olin tunneherkempi sekä aloin heräilemään öisin.

Eihän tämän näin pitänyt mennä? Nautin kyllä edelleen täysin siemauksin päivistäni, mutta koin, että voisin kyllä nauttia myös pirusti enemmän. Tasapainon tärkeyttä elämän eri osa-alueilla ei voi korostaa liikaa!

Aloin pohtimaan sitä, että miksi ihmeessä minulla on ollut niin kiire päästä tilanteeseen, jossa olisin täysipäiväinen yrittäjä. Loppujen lopuksi jouduin myöntämään itselleni, että suurin syy sille oli, että en enää nauttinut ansiotyöstäni samalla tavalla, kuin ennen. Mutta koska olin aikaisemmin ajatellut, että en voisi kuvitella löytäväni työpaikkaa, jossa minun yrittäjyys hyväksytään ja sen lisäksi viihtyisin siellä, niin en ollut sitä asiaa sen enempää uskaltanut ajatella.

No oliko asia todellakin niin? EI! Kyse oli omasta uskomuksestani!

Tasan kaksi viikkoa sitten minulle tuli tunne, että mitä jos katsoisin, mitä töitä olisi tarjolla. Long story short: onnistuin löytämään itselleni uuden työn, joka täyttää kaikki ne kriteerit, joita minulla uudelle työpaikalle oli. Olihan vaihtamisen kynnys aika korkea mielentilassa, missä en uskonut tuollaista työtä olevan. Mutta long story short: otin tarjouksen vastaan, ja jatkossa tulen olemaan Contentr Creator yhdessä upeassa Start Up -yrityksessä!

Olen ihan äärettömän innoissani tästä työstä ja mahdollisuudesta, joka minulle annettiin, vaikka en edes vielä kaksi viikkoa sitten USKONUT, että tälläistä mahdollisuutta edes olisi. Lisäksi se tuo nimenomaan sitä tasapainoa arkeen, mistä olen jopa salaa haaveillut.

Mitä siis tästä opimme? Ei rajata omia mahdollisuuksiamme omien uskomuksiemme mukaan. Maailmassa ON paljon mahdollisuuksia – enemmän, kuin osaamme kuvitellakaan. Mutta pahin virhe, minkä voimme tehdä, on katsoa noita mahdollisuuksia rajoittuneesti.

Jos sinulla on tunne, että kaikki asiat eivät ole elämässäsi niin hyvin kuin pitäisi, on aika tehdä muutos. Sinä kyllä tiedät sisimmässäsi, mikä se muutos on. Ja sen tekeminen pelottaa aina: minuakin pelottaa uuden työn aloittaminen, monestakin syystä! Mutta omien pelkojen kohtaaminen tekee sinut aina asteen verran rohkeammaksi.

Ja mitä rohkeampi olet, sitä rohkeammin lähdet muuttamaan muitakin osa-alueita elämässäsi parempaan suuntaan.

Lue lisää aiheesta:

xxx

xxx

xxx