Haluaisitko Elämältäsi Enemmän? 3 Askelta Parempaan Elämään

marras 19, 2018Kirkastaa tavoitteeni

Tuntuuko sinusta aina silloin tällöin, että elämäsi on ihan hyvää, mutta tavallaan haluaisit siltä enemmän? Haluaisit ehkä salaa tietää, mihin kaikkeen voisitkaan pystyä? Mutta et sitten kuitenkaan ihan tiedä, mistä edes kuuluisi aloittaa.

Mieti, millaista olisi herätä joka maanantai niin, että olet innoissasi alkavasta viikosta? Tai mieti millaista olisi elää niin, että viikonpäivillä ei edes olisi merkitystä. Minkälaista olisi elää elämää, josta ei tarvitsisi lomaa?

Haluaisitko tietää, kuinka voit tulla askel askeleelta tyytyväisemmäksi elämään?

Hyvä, sillä siinä tapauksessa tämä artikkeli on sinua varten!

Haluaisitko elämältäsi enemmän?

1. Karsi elämästäsi asiat, jotka ottavat sinusta energiaa enemmän kuin antavat.

Jos haluat aloittaa matkasi kohti parempaa elämää, tulee sinun tehdä ensin tietynlainen suursiivous elämääsi.

Mieti, mitkä asiat ovat siellä sellaisia, jotka vain vievät energiaa sinusta?

Onko työpaikkasi, parisuhteesi, ystäväpiirisi tai esimerkiksi harrastuksesi sellainen, että et enää muista miksi se on edelleen osa elämääsi? Joskus vain jumitumme elämään elämäämme samalla lailla, kuin olemme aina eläneet, vaikka olisikin aika siirtyä eteenpäin. Muutos vaatii aina uudelleen järjestelyitä, mutta kannattaako sitä sen vuoksi jättää tekemättä?

Aina kun luovut jostain, annat itsellesi mahdollisuuden saada jotain uutta tilalle.

Kun olet karsinut elämästäsi energiasyöpöt, vapautuu sinulle ihan erilailla energiaa alkaa rakentaa elämästäsi parempaa. Sinusta saattaa jopa tuntua jälkeenpäin, kuinka helppoa se lopulta oli. Vaikeina hetkinä tuntuu aina, että olet ihan jumissa tilanteesi kanssa, eikä pois pääsyä tunnu löytyvän. Mutta aina jälkeenpäin sitä huomaa, kuinka helppoa muutoksen tekeminen lopulta oli. Se lisää aina rohkeutta tulevaan.

Se ensimmäinen iso muutos on kaikista vaikein. Itse luovuin kilpaurheilusta lopulta täysin intuition pohjalta, ja vaikeaahan se oli. Ei ollut takeita siitä, olisiko päätös oikea. Mutta jo nopeasti huomasin, että se oli. Siitä sain paljon voimaa ja rohkeutta uskaltaa tehdä muutoksia elämään myös tulevaisuudessa.

2. Varmista, että voit henkisesti hyvin.

Haluan puhua seuraavaksi henkisestä tasapainosta sekä asenteestasi elämään.

On helppo syyttää ympäristöä sekä olosuhteita siitä, minkälaista elämäsi on. Silti me kaikki pystymme vaikuttamaan olosuhteisiimme todella paljon. Olet todella onnekas, sillä olet syntynyt maahan, jossa on ilmainen koulutus, vapaus asua missä vain sekä erinomaiset mahdollisuudet edetä minkälaiseen uraan vain haluat.

Kääntöpuoli tietysti on, että elämään sisältyy niitä ei-niin-toivottuja hetkiä. Kuinkahan monta aikuisiän ongelmaa johtuu lapsuuden sekä nuoruuden käsittelemättömistä ongelmista?

Kuinka paljon päivääsi liittyy stressiä, jonka olet itse keksinyt tai aiheuttanut? Kuinka paljon elämässäsi on tyytymättömyyttä, koska pyrit etsimään asioista lähtökohtaisesti huonoa etkä hyvää? Muistutatko itseäsi päivittäin asioista, joista olet kiitollinen vai asioista, jotka voisivat olla paremmin? Käytkö päivän päätteeksi läpi, mitä olet saanut tänään aikaiseksi vai mitä sinulla on vielä tekemättä?

On tärkeä pitää arjessa asioita, jotka tuovat sinulle kestävää mielihyvää sekä merkityksellisyyden tunnetta. Mutta jos oma mielesi saa sinut voimaan pahoin, eivät päivittäiset endorfiinipiikit enää riitä. Siksi todella tärkeä askel paremman elämän saavuttamiseksi on pyrkiä muuttamaan omaa ajattelua positiivisempaan sekä optimistisempaan suuntaan. Ja usein se vaatii menneisyyden mörköjen kohtaamista pakoilun sijaan.

Menneisyytesi et pysty enää vaikuttamaan, mutta tulevaisuutesi on edelleen käsissäsi. Ja jos menneisyyden tapahtumat näkyvät arjessasi kerta toisensa jälkeen voimakkaina tunnereaktioina, negatiivisuutena tai pahana olona, estävät ne silloin alitajuntaisesti sinua menemästä elämässäsi eteenpäin. Apua on aina tarjolla, sitä vain on osattava pyytää ja ottaa vastaan.

3. Minkälaista elämää haluaisit elää 5 vuoden kuluttua?

Kun niin sanottu p*ska on saatu elämästäsi pois, olet valmis kitkemään sinne uusia siemeniä. Siemeniä, jotka kypsyessään tuovat mukanaan hyvää mieltä, onnistumisia, rohkeutta, itsevarmuutta sekä ennen kaikkea toivoa.

Toivoa paremmasta elämästä.

Mitta sitten, kun alat rakentaa itsellesi parempaa elämää, haluan että ymmärrät yhden tärkeän asian: kaikki lähtee tyytyväisyydestä elämään. Haluan, että tavoitteet, joita asetat itsellesi, ovat niin inspiroivia, että pelkästään niiden ajatteleminen tuo sinulle voimaa.

Mutta sekään ei riitä. (Kyllä, olen vaativa koutsi)

Haluan, että pystyt olemaan tyytyväinen elämääsi, vaikka et saavuttaisi ikinä tavoitettasi. Tai vaikka sen saavuttamiseen menisi kauemman aikaa, kuin ehkä olit ajatellut. (Koska 90% niin se vain menee)

Siksi on todella tärkeä rakentaa arkesi sellaiseksi, että sieltä löytyy asioita, jotka tuovat sinulle hyvän mielen, merkityksellisyyttä elämään sekä tunnetta siitä, että pystyt hallitsemaan elämääsi.

Se on sinusta itsestä kiinni, kuinka paljon olet valmis investoimaan sekä aikaa että rahaa paremman elämän toivossa. Haluan varoittaa sinua jo nyt: se tulee maksamaan molempia. En halua, että se tulee sinulle yllätyksenä. Vaikka Suomen kaiken kattava turva ehkä opettaa, että kaikki pitäisi saada ilmaiseksi, niin näin ei ole. Itsensä kehittäminen maksaa.

Mutta se on täysin sinun oma valinta, haluatko käyttää rahasi itsesi kehittämiseen vai johonkin muuhun.

Kysyn vain sinulta: minkälaista elämää haluat 5 vuoden kuluttua elää?

Älä pelkää sanoa ääneen niitä asioita, joita haluaisit elämässäsi olevan. Sekään ei haittaa, vaikka et vielä tietäisi, kuinka aiot tuon kaiken saavuttaa. Tärkeintä on, että kuuntelet sisäistä ääntäsi siitä, mihin suuntaan haluaisit lähteä elämääsi viemään.

Voit myös miettiä elämääsi eri näkökulmien kautta:

💎 Opiskelu
💎 Ura
💎 Ystävät & perhe
💎 Rakkauselämä
💎 Harrastukset
💎 Fyysinen hyvinvointi
💎 Henkinen hyvinvointi

Mihin suuntaan haluaisit lähteä noita elämän osa-alueita viemään? Mitä askeleita sinun tulee ottaa, jotta tavoitteesi saavuttaminen olisi mahdollista?