Kuinka Voit Tulla Tyytyväisemmäksi Elämään?

syys 10, 2018Kirkastaa tavoitteeni

”Your legacy is being written by yourself. Make the right decisions”

Oletko joskus kadehtinut jonkun muun elämää? Ehkä jopa salaa toivonut, että voisitte vaihtaa elämänne päikseen.

Mistä asioista olet oikeasti ollut kateellinen? Tai mikä sinua estää saavuttamasta juuri ne asiat?

Kuinka hyvin oikeastaan tunnet itsesi? Tiedätkö, mitä elämältäsi haluat? Koetko, että pystyt vaikuttamaan siihen, minkälaiseksi elämäsi muodostuu?

Oletko joskus ajatellut, että löytäisinpä minäkin jonkun asia, josta olisin intohimoinen? Tai oletko toivonut keksiväsi loistavan idea omalle yritykselle tai tietäväsi, mikä olisi sinulle se unelmien duuni?

Mutta lähdet valitettavasti aivan väärästä suunnasta liikkeelle. Yllättävää kyllä, se unelmien duuni ei löydy selailemalla vapaana olevia työtehtäviä tai pohtimalla pää pyörällä loistavaa bisnesideaa.

Se kaikki lähtee liikkeelle sinusta. Kun tunnet itsesi sekä identiteettisi 100%:sti (jos sellainen on edes mahdollista) olet askeleen lähempänä sitä, että tietäisit, mitä elämältäsi haluat. Ja siitä päivästä lähtien, kun tiedät, mitä haluat saavuttaa, alat hallita koko elämääsi aivan eri lailla.

1. Kuinka hyvin tunnet itsesi?

Kun tapaat uuden ihmisen, ja alat kertoa hänelle itsestäsi kerrot varmasti ensimmäisenä statuksesi. Missä asut, missä opiskelet tai mitä teet työksesi tai vaikkapa, mitä harrastuksia sinulla.

Mutta itsesi tunteminen vaatii, että riisut statuksesi, ja kohtaat rehellisesti itsesi.

Jos olisit yksin autiolla saarella, mitä ajattelisit? Mitä tuntisit? Tai ennen kaikkea, mitä tekisit?

Miten käyttäydyt silloin, kun kukaan ei ole katsomassa?

Oman identiteetin tunteminen on erittäin tärkeää, jos haluat olla sinut itsesi sekä ajatuksiesi kanssa.

Tunnetko, että pystyt täysin toteuttamaan itseäsi? Koetko, että pystyt seisomaan omien päätöksiesi sekä valintojesi takana vai tuntuuko sinusta, että joudut selittelemään valintojasi jatkuvasti sekä itsellesi että muille?

Niin kauan, kuin olet ikään kuin hukassa itsesi kanssa, olet varmasti hukassa myös sen suhteen, mitä todellisuudessa elämältäsi haluat. Käytät aikaasi todennäköisemmin asioihin, joihin et edes haluaisi aikaasi käyttää.

On myös yksi suuri syy, miksi oman identiteetin rakentaminen tietyn statuksen varaan, voi olla vaarallista. Jos olet koko elämäsi antanut saavutusten määrittää sinua, voi edessäsi olla identiteettikriisi siinä kohtaa, kun työ meneekin alta.

Nuorempana ja edelleen pyrin löytämään aina tasapainon elämääni. En ikinä laittaisi koko panosta esimerkiksi työhön, treenaamiseen tai parisuhteeseen. Pidän siis elämässäni koko ajan tasapainon siinä, että vaikka yhdelle osa-alueelle kävisi jotain tai vaikka hetkellisesti joku osa-alueista ei toisi energiaa arkeeni, niin minulla on silti muita osa-alueita, joista voin saada sitä energiaa.

On vaikea kuvitella, että esimerkiksi tilanne, jossa oma parisuhde laitetaan koko muun elämän edelle, voisi johtaa pitkällä tähtäimellä hyvään lopputulokseen. Vai mistä muusta se pelko parisuhteen päättymisestä voisi kummuta?

Itsesi tunteminen lähtee rehellisyydestä. Ole rehellinen itsellesi siitä, kuka olet.

Elämämme tapahtuvat muokkaavat meitä tietynlaisiksi, mutta älä ikinä anna menestyksen tai vastoinkäymisten vaikuttaa siihen, kuka sinä oikeasti olet.

Ja vain sinä itse voit tietää sen.

2. Tiedätkö, mitä haluaisit saavuttaa?

Haluan, että vastaat itsellesi rehellisesti seuraavaan kysymykseen: oletko tyytyväinen elämääsi?

Ja jos et ole TÄYSIN tyytyväinen, eli koet aika ajoittain tyytymättömyyttä, niin mieti nyt, mistä se voisi johtua?

Ja kun olet oivaltanut suurimman syyn sille, miksi et ole täysin tyytyväinen elämääsi, mieti olisiko asialle jotain tehtävissä?

Oravanpyörä voi saada sinulle sellaisen olon, että mitään ei ole tehtävissä. Sinusta saattaa siis tuntua, että TIEDÄT kyllä, mitä sinun tulisi muuttaa, mutta jostain syystä kuvittelet, että se ei muka olisi mahdollista.

Muista, sinulla on aina vapaus valita.

Ja miksi haluan, että käyt läpi, onko arjessasi asioita, joiden tulisi muuttua?

Koska haluan, että ennen kuin lähdet tavoittelemaan mitään suurempaa, olet rakentanut arjestasi sellaisen, että olet myös nykyhetkeen tyytyväinen.

Ja sitten kun olet nykyhetkeen tyytyväinen, voit lähteä tavoittelemaan jotain parempaa, koska ei ole mitään syytä, miksi sinun pitäisi tyytyä siihen.

Tyytyväisyys elämään on paras tapa aloittaa matkaasi kohti unelmiesi elämää. Elämää, jossa intohimo vie sinua eteenpäin, tavoitteesi eivät ole ristiriidassa arvojesi kanssa ja jossa onnellisuus kumpuaa elämän tasapainosta.

Ja miten nämä liittyvät nyt mitenkään siihen, että tietäisit, mitä haluat elämältäsi saavuttaa?

Koska tyytyväisyys elämääsi PALJASTAA elätkö omien arvojesi mukaisesti! Olet saattanut siis aina kuvitella, että haluat saavuttaa jotain tai elää tietynlaista elämää. Mutta jos ET OLE TYYTYVÄINEN ELÄMÄÄSI, se ei ole sitä jotain!

Silloin et tiedä, mitä OIKEASTI elämältäsi haluaisit. Tai saatat kyllä tietää, mutta silloin et todellakaan elä sen tiedon mukaisesti.

Ja siitä on nyt kysymys. Ei siitä, mitä se jokin on. Vaan siitä, että oletko tyytyväinen elämääsi.

3. Hallitsetko omaa elämääsi?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan voit sanoa hallitsevasi elämääsi, JOS käytät aikaasi niihin asioihin, joihin haluat aikasi käyttää tai JOS vietät aikaasi niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa haluaisit sitä viettää. Oman elämän hallinnantunteeseen vaikuttaa myös vahvasti se, että koet pystyväsi vaikuttamaan siihen, minkälainen tulevaisuudestasi tulee.

Oletan, että sinulla on jonkin asteisia tavoitteita elämässäsi sekä halua kehittyä ihmisenä, sillä olet eksynyt blogiini.

Sen vuoksi jätän nyt ne ihmiset kylmästi huomioimatta, joilla ei ole minkäänlaisia tavoitteita elämässään eikä halua kehittyä tai mennä elämässä eteenpäin.

Eli sinulla siis saattaa olla aina aika ajoin isoja ja hienojakin tavoitteita, mutta kysymys kuuluukin: elätkö niiden mukaisesti?

Se kaikki, mitä haluaisit elämältäsi saavuttaa, konkretisoituu siis arjessasi VALINTOINA, TEKOINA sekä TEKEMÄTTÄ JÄTTÄMISENÄ.

Ja siinä piilee koko elämäsi hallinta: mitä valintoja teet tai mitä jätät kokonaan tekemättä.

Näkyvätkö arvosi noissa teoissa?

Jos sinulle tärkeintä on ajan viettäminen rakkaimpiesi kanssa ja käytät kaiken ajastasi työhön, onko elämäsi hallinnassa?

Voit kertoa arvostavasi terveyttä tai haluavasi elää terveellisemmin, mutta joka kerta kun päädyt pistämään jotain p*skaa suuhusi, ET ELÄ ARVOJESI MUKAISESTI.

Ei niiden noudattaminen ole aina helppoa. Se vaatii joskus uhrauksia.

Mutta silloin, kun sinulle on täysin kirkkaasti selvillä, kuka olet sekä mitä elämältäsi haluat ja MIKSI, noiden valintojen tekeminen helpottuu.

Sinun ei tarvitse olla äärimmäisen vahva tai omistaa erinomaista itsekuria. Parhaimmillaan ymmärrys siitä, miksi valitset niin kuin valitset, joskus riittää.

Ja jos et edes tiedä, miksi olet jotain tekemässä, kannattaako sitä silloin tehdä?