Ole Paras Versio Itsestäsi – Miksi Ihmeessä?

elo 6, 2018Kirkastaa tavoitteeni, Lisää energiaa & elinvoimaa

Ole paras versio itsestäsi! Löydä oman elämäsi merkitys! Elä unelmiesi elämää! Inspiroidu! Elä! Koe!

Tuntuuko, että joka tuutista tulee tällä hetkellä painetta siihen, että sinun tulisi löytää se sinun oma juttu? Tai tuntuuko, että et enää oikeastaan edes tiedä MIKSI sinun pitäisi löytää se oma intohimosi? Miksi ihmeessä sinun tulisi yrittää olla paras versio itsestäsi?

Kaikki tuntuvat olevan niin älyttömän inspiroituneita elämästä, mutta onko sinussa jotain vikaa, jos sinä et ole?

Ei tietenkään. Mutta haluan, että pysähdyt hetkeksi.

Oletko täysin tyytyväinen elämääsi vai tuntuuko sinusta, että siitä puuttuu jotain? Oletko kyllästynyt vain keskinkertaiseen fiilikseen ja salaa toivoisit itsekin olevasi niin perhanan inspiroitunut myös niistä maanantai aamuista? Haluaisitko elämältäsi yksinkertaisesti enemmän?

Koska sinun ON mahdollista saada kaikkea tuota.

Se hypetyksen arvoinen inspiroituminen elämään lähtee sinusta silloin, kun menet eteenpäin. Et vain ole, vaan menet selkeästi kohti jotain. Ja vielä niin, että se jokin aidosti inspiroi sinua.

Haluan auttaa sinua saavuttamaan parhaan version itsestäsi ja auttaa sinua rakentamaan elämästäsi sellaisen, mitä et ehkä ikinä olisi uskaltanut toivoakaan!

Mutta haluan, että ymmärrät ensinnäkin MIKSI se on jotain tavoiteltavaa sekä tietysti, MITEN sinä tulet saavuttamaan sen parhaan version itsestäsi.

Haluatko alkaa rakentaa unelmiesi elämää?

Hyvä, olet tullut oikeaan paikkaan.

Missä mennään vikaan?

Väitän, että yksi suuri ongelma on siinä, että liikaa fokusta kiinnitetään yhteen tiettyyn osa-alueeseen. Saatat mahdollisesti fiilata ravitsemuksesi viimeisen päälle, mutta jos siitäkin huolimatta käytät suurimman osan ajastasi työhön tai koulutukseen, joka ei edes oikeasti kiinnosta sinua, niin oletko se paras versio itsestäsi?

Oletko silloin niin onnellinen tai tyytyväinen elämään, kuin mitä voisit olla?

Tai vaikka olisit unelmiesi duunissa tai koulussa, mutta et voi fyysisesti hyvin tai sinulla on koko ajan paine taloudellisesta pärjäämisestä, niin onko elämäsi sellaista, kuin mitä se parhaimmillaan voisi olla?

Sinun paras versio ei välttämättä tarkoita alhaisinta mahdollista rasvaprosenttia, kovinta mahdollista tilinauhaa tai elämistä unelmien puolison kanssa.

Sinun paras versio voi olla se, että olet sinut itsesi sekä ajatuksiesi kanssa.

Se, että voit mennä illalla nukkumaan hymyissä suin, koska mikään ei yksinkertaisesti paina mieltäsi. Ei ulkonäkösi, ei statuksesi, ei taloudellinen tilanteesi, ei parisuhdetilanteesi tai työpaikkasi.

Jos haluat olla paras versio itsestäsi eli tyytyväinen elämääsi, hyvinvoiva sekä onnellinen, tulee sinun löytää tasapaino elämääsi. Tasapaino niin henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin kanssa sekä pitää huolta, että henkilökohtainen taseesi on kunnossa.

Sillä jos joku noista osa-alueista ei ole kunnossa, näkyy se väistämättä päivittäisessä fiiliksessäsi.

Jos oikeasti haluat elämältäsi enemmän, tulee sinun tunnistaa, mistä tyytymättömyys oikein johtuu. Etkö ole niin energinen ja elinvoimainen, kuin mitä voisit olla? Tai stressaako sinua arki tai painaako mieltäsi koko ajan jotkut asiat?

Kun olet tunnistanut, miksi et ole tällä hetkellä se henkilö, joka ehkä salaa haluaisit olla, pystyt tekemään muutoksia, joiden avulla salainen unelmasi olisi joku päivä totta.

Miksi et ole vielä paras versio itsestäsi? Tunnista suurimmat syyt!

1. Minkälainen paras versio itsestäsi voisi olla?

Pelkkä unelmointi ja fiilistely on ihanaa, mutta jos haluat, että unelmistasi tulisi joku päivä totta, tulisi niitä määritellä vähän tarkemmin.

Minkälaisena haluat nähdä itsesi kymmenen vuoden kuluttua? Haluatko nähdä itsesi tyytyväisenä elämään, hyvinvoivana ja onnellisena? Minkälaista elämäsi olisi siinä tapauksessa?

Tiedän, että on huomattavasti helpompaa olla lyhytnäköinen ja haalia hetkellistä mielihyvää. Mutta oletko ikinä ajatellut, että sinun valintasi tässä ja nyt vaikuttavat siihen, missä pisteessä olet esimerkiksi sen kymmenen vuoden kuluttua.

Vastuun siirtäminen niistä omista valinnoista ja jatkuvien tekosyiden keksiminen sille, miksi sinun ”pitäisi” tehdä jotain tulevaisuudessa sen sijaan, että tekisit sen tänään, saa sinut vain junnaamaan paikallasi.

Otat ehkä ajoittain askeleen eteenpäin, mutta melkein yhtä nopeasti ne kaksi askelta taas taaksepäin.

Muista, unelmasi saavuttamiselle ei ole aikarajaa.

Kuvittele itsesi elämässä unelmiesi elämää kymmenen vuoden kuluttua. Minkälaista se olisi? Miltä näytät ja minkälainen päivittäinen fiiliksesi olisi? Missä asuisit ja kenen kanssa? Mitä tekisit työksesi? Onko sinulla siinä kohtaa jo perhe?

On hyvin vaikeaa saada itsestä kaikkea irti, jos ei ole ikinä edes määritellyt, mitä se voisi olla.

Mikä voisi olla paras versio sinusta itsestäsi?

Aloita määrittämällä se mahdollisimman tarkasti (ja realistisesti).

Realistisuus ei poissulje sitä, että kaikki on mahdollista. Realistisuus pakottaa sinut vain priorisoimaan niitä osa-alueita, jotka sinä koet kaikista tärkeimmäksi itsellesi. Koska kaikkea sinä et voi valitettavasti saada KERRALLA.

Uskalla silti tavoitella parempaa, kuin ehkä uskoisit saavuttavasi!

Kun olet määritellyt mahdollisimman tarkasti, minkälainen se paras versio sinusta olisi, pystyt miettimään, mitkä ovat ne asiat, joihin tulee tehdä muutos.

Onko nyt se hetki, kun alat vihdoin pitämään itsestäsi huolta niin sisäisesti kuin ulkoisesti? Tai onko nyt se hetki, että vihdoin alat miettiä mahdollisuuksia vaurastua tulevaisuutta ajatellen?

Muista, jos teet asiat samalla lailla, kun tähänkin asti, lopputulos tulee olemaan samanlainen kuin tähänkin asti.

Jos haluat olla se paras versio itsestäsi joku päivä, tulee sinun uskaltaa tehdä muutoksia arkeesi.

2. Kuinka saada lisää energisyyttä ja elinvoimaisuutta?

Oletko energinen vai väsynyt herättyäsi? Tuntuuko, että tarvitsisit päivittäin päiväunet?

Oletko virtaa täynnä sekä valmis aamusta lähtien päivän haasteisiin vai tarvitseeko sinun kytkeä joka päivä autopilotti päälle ja sammuttaa se nukkumaan mennessä? Nukutko ylipäätään hyvin?

Tyypillinen toteamus on, että ”kyllä mä tiedän, miten mun pitäisi syödä tai liikkua!”

Hieno juttu. Mutta sovellatko tuota tietoa käytäntöön? Elätkö OIKEASTI sen tiedon mukaisesti?

Itse syyllistyn tähän liian usein. Tiedän tasan tarkkaan, että syömällä kevyesti pysyn energisenä enkä väsy päivän mittaan, mutta silti sitä tulee syötyä liikaa kerralla liian usein. Tiedän myös, kuinka itselleni ei ole koskaan sopineet maitotuotteet, mutta miksi silti syön niitä aina aika ajoittain?

Koska aina ajoittain se mielen lujuus puuttuu. Sitä unohtaa aina hetkellisen mielihyvän perässä ne syyt, miksi olisi kannattanut valita toisin.

Mutta kun löydät sen lujuuden mielestäsi, että osaat sanoa EI hetkelliselle mielihyvälle, jotta saisit pidempiaikaista tyytyväisyyttä elämään, olet joka kerta askeleen lähempänä sitä parasta versiota itsestäsi.

Koska kieltäytyminen ei tule aina olemaan yhtä vaikeata. Ja jossain kohtaa tulet huomaamaan, että et tavallaan enää kieltäydy mistään, sillä olet omaksunut jo uudenlaisia, parempia tapoja.

Jos joskus jouduin sanomaan sokerille ja maitotuotteille ei lähes päivittäin, nykyään en edes näe sokeria ympärilläni. Ja jos LOHILOA (linkki) ei olisi markkinoilla, en varmastikaan söisi edes maitotuotteita tälläkään hetkellä.

Ruokailutottumuksien muuttaminen ei kuitenkaan tapahdu kertalaakista. Et muutu prosessoidun roskaruoan rakastajasta vegaaniksi yhdessä yössä. Sinun tulee muuttaa asioita pikkuhiljaa paremmaksi, ja sitä mukaa kun sinä kehityt, pystyt taas muuttamaan tapojasi pikkaisen optimaalisemmaksi.

Ikään kuin hivuttaudut kohti parasta versiota itsestäsi.

Se voi tarkoittaa, että ensimmäisellä viikolla syöt yhtenä päivänä hyvin. Ja sitten toisella viikolla kahtena päivänä.

Kunhan muistat tavoitteesi, ja päätät, että pyrit sitä kohti. Myös niistä takapakeista huolimatta!

Koska kun hormonitoimintasi on tasapainossa, suolesi hyvinvoiva sekä saat tarpeeksi ravintoaineita päivittäin, sinä TULET olemaan energinen ja elinvoimainen.

Sillä se tunne, kun väsymys, melankolisuus ja sumuisuus katoavat… Sen kokeneena olen edelleen valmis maksamaan lähes mitä vain siitä, että saan olla energinen ja elinvoimainen itseni.

3. Vahvista mielesi lujuutta voimavarojasi kunnioittaen

Mielen lujuus auttaa ehdottomasti sinua puskemaan kohti parasta versiota itsestäsi. Kun hallitset oman mielesi ja ajatuksesi, osaat toimia järkevämmin, kun et anna tunteidesi vaikuttaa päätöksentekoosi liikaa.

Kuitenkin mielesi lujuus ei riitä, jos et kunnioita omia voimavarojasi eli yksinkertaisesti omaa jaksamistasi. Hyvä fyysinen kunto auttaa sinua ehdottomasti jaksamaan ja puskemaan rajojasi, mutta myös sen oman pääkopan tulee antaa levätä.

Ja nyt en puhu suomalaisille tyypillisestä tavasta nollata arkea.

Ei ihme, että henkinen hyvinvointi on ollut yksi vuoden 2018 kovimmista buumeista.

Jotkut rohkeat ovat uskaltaneet avata keskustelua myöntämällä, että arki ja vaatimukset koulussa sekä työelämässä ovat olleet liikaa.

Treenata pitää ja kovaa, täytyy verkostoitua ja käydä tapahtumissa, kalenteriin pitää oikein merkitä aikaa läheisille sekä siinä samassa koittaa kouluttautua ja edetä uralla hurjaa vauhtia. Koska pelkkä eteneminenkään ei enää riitä.

Jokaiselle mahdollisuudelle pitää sanoa KYLLÄ, että ei vain putoaisi menestyksen matkasta.

Mutta liika on aina liikaa.

Sitä on helppo valehdella itselle ja sanoa, että kyllä minä jaksan vielä yhden ylimääräisen projektin.

Mutta entä jos et välttämättä jaksakaan? Uskallatko myöntää sitä itsellesi, saati läheisillesi?

Sosiaalisesta mediasta saa helposti kuvan, että menestynein on se, kenellä on eniten rautoja tulessa.

Entä jos menestynein olisikin se, kuka on osannut fiksuimmin raivata itsensä siihen pisteeseen, mihin on halunnutkin ilman, että on itkenyt itsensä uneen uupumuksen vuoksi siinä matkan varrella?

Sinulla ei tarvitse olla niin monta rautaa tulessa kuin mahdollista.

Sometimes less is more.

Ja kun keskityt vain niihin asioihin, joista oikeasti välität ja jotka vievät sinua kohti parasta versiota itsestäsi, pysyt energisenä kovasta työstä huolimatta.

Et pala loppuun.

Uskalla sanoa ei asioille, joilla ei oikeasti ole sinulle merkitystä. Näin pystyt sanomaan useammalle asialle kyllä!

Muista kunnioittaa voimavarojasi. Joskus ne saattavat loppua kuin seinään, jos et kuuntele kehosi varoitusmerkkejä ajoissa.

4. Pidä huolta taloudellisesta turvasta

Jos puhutaan hyvinvoinnista sekä täydellisestä tyytyväisyydestä elämään, ei taloudellista riippumattomuutta voi vain jättää huomiotta.

On vaikea olla täysin tyytyväinen elämään, jos on koko ajan huoli siitä, saako laskuja maksettua.

Ja et varmastikaan ole täysin tyytyväinen elämään, jos teet työtä, josta et nauti vain, jotta saisit korkeamman elintason.

Toisaalta sinun unelmiesi työ saattaa olla ansiotasoltaan myös sellainen, jolla et täydellistä taloudellista riippumattomuutta pysty ainakaan sellaisenaan saavuttamaan.

Mitä on siis tehtävissä? Jokaisella on onneksi mahdollisuus vaurastua.

Tietysti sivutoiminen yrittäjyys on yksi tapa, mutta koska aika on rajallista, olisi varmaan kätevämpää vaurastua ilman, että teet fyysisesti mitään?

Kyllä, puhun sijoittamisesta.

Sama lyhytnäköisyys, minkä vuoksi sinäkin olet joskus tehnyt huonoja valintoja ravitsemuksen suhteen, liittyy usein myös siihen, kuinka me ajattelemme tulevaisuudesta.

Kuinka moni nuori ajattelee tässä ja nyt elämää sitten viisikymppisenä?

Kuinka moni tulee oikeasti ajatelleeksi, että jos vaurastumisen aloittaa jo nuorena, niin sitä voi elää hieman helpommin sitten vanhempana?

Koska usko pois, eläkeikämme ei tule laskemaan ainakaan lähivuosina.

Miksi sitten se sijoittaminen olisi hyvä aloittaa mahdollisimman nuorena? Koska vaurastuminen tarvitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan kahta asiaa:

a) Aikaa
b) Korkoa korolle

Eli mitä nuorempana pystyt aloittamaan sijoittamisen, sitä enemmän säästämällesi potille ehtii kertymään korkoa.

Ja jos tähän mennessä olet ajatellut, että säästötili nollakorolla ajaa samaa asiaa, niin olet valitettavan väärässä.

Mutta tästä tulen puhumaan myöhemmin lisää.

Yhteenvetona siis vielä: minkä vuoksi juuri sinä et ole vielä paras versio itsestäsi?

Mikä se paras versio voisi olla ja mistä asioista se tällä hetkellä on eniten kiinni?

Fueling your potential
I.S.