Haluaisitko Toteuttaa Unelmasi? Näin Rakennat Itsellesi Menestyjän Mindsetin!

heinä 30, 2018Kirkastaa tavoitteeni

”Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm.”
– Winston Churchill

Haluaisitko toteuttaa unelmasi? Kirjoitin aikaisemmin siitä, kuinka menestyminen on jotain, mitä lähes kaikki edes jollain tasolla haluavat saavuttaa. Kuitenkin vain harva siinä onnistuu, joten missä oikein mennään vikaan? Vastaus saattaa olla hieman jopa yllättävä…

Jos et ole vielä lukenut tuota artikkelia, suosittelen aloittamaan siitä!

Lue lisää: ”Haluaisitko Menestyä? 5 Peruspilaria, Joiden Tulee Olla Kunnossa!”

Usein (tai melkein voisi sanoa, että aina) menestyviä ihmisiä yhdistävät tietyt tavat ja ominaispiirteet, jotka liittyvät mielen lujuuteen.

Tavallinen tallaaja uskoo puhtaasti siihen, että kaikki menestykseen liittyvät piirteet ovat synnynnäisiä: olet joko syntynyt fiksuna tai sitten et, ja sen perusteella tulevaisuutesi sitten määräytyy.

Menestyneet henkilöt puolestaan ovat alusta asti uskoneet siihen, kuinka kovalla työllä pystyy kyllä kehittymään niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Menestyneet ihmiset eivät yksinkertaisesti usko puhtaaseen lahjakkuuuteen.

Koska elämä ei ole ihan noin mustavalkoinen, mahtuu tuohon väliin montaa eri tapausta. Mihin väliin sinä uskot putoavasi?

Kaikki sellaiset ominaisuudet, kuten pelottomuus, itsevarmuus, rohkeus, johdonmukaisuus, positiivisuus tai vaikkapa halu voittaa vastoinkäymiset juontaa juurensa tuosta hyvin perustavanlaatuisesta kysymyksestä: uskotko omiin kykyihisi vai et?

Uskotko, että sinäkin voit menestyä?

Jotta oikeasti voit tehdä itsestäsi henkisesti vahvan ja rakentaa mindsetin, joka johtaa kyllä ennen pitkää menestykseen sinun TULEE USKOA ITSEESI.

Ilman uskoa itseesi, et ikinä tule ottamaan niitä ylimääräisiä askeleita, joiden avulla unelmastasi tulisi joku päivä totta. Ilman uskoa itseesi, et ikinä tee niitä ylimääräisiä toistoja, koska et usko pystyväsi.

Siitä hetkestä lähtien, kun alat uskoa itseesi, alat tehdä asioita ihan eri mentaliteetilla. Sellaisella mentaliteetilla, jossa et kyseenalaista itseäsi ja hidasta etenemistäsi.

Haluaisitko nähdä, mihin kaikkeen sinusta voisi olla, jos otat vihdoin ohjat käsiisi ja alat viedä elämääsi jotain selkeää suuntaa kohti?

Saatat olla väsynyt siihen tunteeseen, kuinka junnaat paikallasi vain, koska et astua oman mukavuusalueesi ulkopuolelle.

Haluatko siis tietää, kuinka pystyt kasvattamaan uskoa itseesi sekä omiin kykyihisi?

Haluaisitko toteuttaa unelmasi?

Haluaisitko kehittää itsellesi mielen, joka aggressiivisesti pistää sinut toimimaan, silloin kun et haluaisi?

Onnittelut, sillä olet tullut oikeaan osoitteeseen, sillä tässä artikkelissa kerron, miten pystyt rakentamaan itsellesi menestyjän mindsetin!

Näin rakennat itsellesi menestyjän mindsetin!

1. Älä anna negatiivisuuden syödä sinusta energiaa

Väitän, että menestyminen on lopulta eniten kiinni siitä, uskotko omiin kykyihisi vai et. Koska sinä viime kädessä päätät sen, mihin suuntaan lähdet elämääsi viemään. Mutta tarvitseeko sinun uskoa itseesi joka ikinen päivä tai joka ikinen hetki?

Ei tarvitse. Eikä kuulukaan.

Mutta jos haluat saavuttaa joku päivä unelmasi, tulee sinun jatkaa noista päivistä huolimatta.

Positiivisuus ei tarkoita aina ylienergisyyttä tai esittämistä muille, kuinka sinulla on kaikki elämässä hyvin, vaikka ei olisi. Positiivisuus ei todellakaan tarkoita kulissia.

Positiivisuus voi tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että olet sinut itsesi kanssa. Ja kun olet sinut itsesi kanssa, pystyt helpommin keskittymään kaikkeen hyvään, mitä ympärilläsi tapahtuu etkä löydä vain vikoja tai puutteita elämästäsi.

Oletko aidosti onnellinen läheistesi onnistumista vai tuletko helposti kateelliseksi? Heittäydytkö helposti olosuhteiden uhriksi vai katsotko pienempiä vastoinkäymisiä vähän isommassa kuvassa?

Negatiivinen ajattelu syö todella paljon energiaa sinusta.

Onko siis ihme, että jokainen menestynyt sekä onnellinen ihminen puhuvat positiivisuuden puolesta?

Muista, positiivisuus on loppujen lopuksi asennekysymys.

Lue lisää: Oletko Jatkuvasti Negatiivinen?

2. Opi vastoinkäymisistä

Vastoinkäymiset, vaikeudet tai odottamattomat tapahtumat. Kaikille meille on tapahtunut niitä, eikö vain?

Mutta jos positiivisuus on asennekysymys, niin vastoinkäymisten voittaminen on vieläkin enemmän!

Voit aina esittää olosuhteiden uhria tai sitten lopettaa surkuttelun ja etsiä syvemmän tarkoituksen kyseiselle tapahtumalle. Vastoinkäymiset ja epäonnistumiset ovat paras mahdollisuus oppia itsestä!

Jokaisen henkilön perustarpeisiin kuuluu niin sanotusti tunne siitä, että ympärillä olevat asiat ovat hallinnassa. Mutta jos unohtaa sen, että asioita voi hallita vain tiettyyn pisteeseen asti, saattaa oma elämä alkaa näyttää vain vastoinkäymisten tulilinjalta.

Valitettavasti elämässä on vain paljon muuttuvia palasia, halusit tai et. Ja liiallisesta kontrollista luopumalla pystyt vahvistamaan sopeutumiskykyäsi!

Ja miksi kyky sopeutua on niin tärkeä?

Koska silloin et koe kaikkea kontrollia rikkovia asioita niin dramaattisesti! Ja olemalla aina valmis pieniin muutoksiin et enää stressaannu niistä, tai välttämättä tunne kokevasi niin paljon tällaisia hetkellisiä vastoinkäymisiä.

Ja mitä nopeammin pystyt tavallaan nollaamaan nuo vastoinkäymiset, sitä nopeammin saat kerättyä itsesi keskittymään tulevaan.

Oppimalla vastoinkäymisistä pysyt optimistisempana sekä luotat näin itseesi sekä mahdollisuuksiisi paremmin.

Jos olet henkisesti vahva, sinä rakastat haasteita ja etsit niitä tietoisesti. Ja jos olet toiminut näin pitkään, tiedät, että haasteissa ei ole mitään pelättävää.

Et vain yksinkertaisesti ole epäonnistunut, jos aina jatkat eteenpäin pienistä takapakeista huolimatta!

3. Ruoki positiivisuutta & elämäniloa inspiraatiota etsimällä!

Oletko joskus ajatellut, että miten ihmeessä jotkut ovat niin älyttömän inspiroituneita pelkästä elämästä, samalla kun sinä vain pyörittelet peukaloitasi sängyllä päivän päätteeksi?

Oletko ikinä ajatellut, että inspiraatio ei putoa eteesi kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaan sitä pitää itse etsiä.

Tärkeintä on, ettet lamaannu ja jää turvalliseen ympäristöön neljän seinän sisälle! Matkusta, haasta itseäsi, mene juttelemaan tuntemattomille, verkostoidu linkedinissa ja sovi siellä tapaamisia ihmisten kanssa, opiskele tai vaikkapa kokeile vain uutta urheilulajia.

Tekemällä paljon uusia asioita pidät mielesi virkeänä sekä inspiroidut ympärilläsi olevista ihmisistä.

Oletko ikinä huomannut, että kun päätät ryhtyä tavoittelemaan jotain, siis ihan oikeasti päätät, niin siihen liittyviä asioita vain tupsahtaa ympärillesi? Yhtäkkiä ympärillesi kertyy oikeita ihmisiä ja palaset alkavat ikään kuin itsestään loksahtaa paikalleen?

Mutta niin ei ikinä pääse tapahtumaan, jos et tietoisesti yritä etsiä inspiraatiota.

Yksi parhaimmista tunteista on, kun löydät jonkun hyvän kirjan, jota lukiessasi ajattelet: ”tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta, haluan lukea aiheesta enemmän!”

Lue lisää: ”Motivaatio Hukassa? Löydä Kadonnut Motivaatiosi?”

4. Opettele hallitsemaan tunteesi!

Oletko ikinä ajatellut, miksi ihmiset saattavat tehdä älyttömän huonoja päätöksiä tai ratkaisuja sillin, kun he ovat stressaantuneita, kovan paineen alla tai tunteiden vallassa?

Tunteiden hallinta on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi huippusuoritusta vaativassa urheilusuorituksessa tai painetta vaativassa tilanteessa esimeriksi pääsykokeissa. Sillä, kuinka hyvin hallitset oman tunteesi, on huomattava vaikutus suoritukseesi.

Kuitenkin jo ihan oman hyvinvointisi kannalta on tärkeää, että tunteesi ovat jonkinlaisessa kontrollissa ihan päivittäin.

Kaikki ”negatiiviset” tunteet, kuten alakuloisuus, nolostuminen, viha tai tunne epäonnistumisesta ovat osa meitä. Kuinka muuten osaisit ikinä arvostaa kaikkia positiivisia tunneskaaloja?

Negatiiviset tunteet antavat meille perspektiiviä!

Tunteiden hautaaminen tai kieltäminen on kaikkea muuta kuin tervettä. Niiden olemassaolo täytyy vain yksinkertaisesti hyväksyä.

Mutta tarvitseeko sinun silti toimia tunteiden vallassa? Ei onneksi!

Ja menestyvät ihmiset tiedostavat tämän varsin hyvin. On paljon tilanteita, jolloin sinun täytyy osata tavallaan irtautua tunteista, jotta aivosi pystyisivät ajattelemaan rationaalisesti.

Urheilu ja koetilanteet ovat tästäkin hyvä esimerkki: jos tunteesi eivät yksinkertaisesti ole kasassa, teet todennäköisesti jotain typerää, joka heikentää suorituskykyäsi.

Harva kiekkoilija varmaan tarkoituksenmukaisesti kiehahtaa ja ottaa kaksiminuuttisen sen vuoksi?

Koetilanteessa taas tietynlainen ”toivotaan, toivotaan” vastauksien arvaaminen on todennäköisempää, jos tilanne ja tunteet eivät ole siinä hallinnassa.

Jokaisella on mahdollisuus, tunnistaa omat tunnetilansa, ja näin suoriutua paremmin. Oletko ikinä ollut jossain vaativassa tilanteessa ensin alakuloinen ja epätoivoinen, mutta onnistunut kääntämään tuon tunnetilan optimistiseksi? Tai oletko onnistunut joskus kohtaamaan pelkosi ja kääntämään sen tunteen pelottomuudeksi?

Et tule ikinä voittamaan taisteluasi tunteita vastaan. Tulet aina kohtaamaan erilaisia tunnetiloja, myös niitä ei-niin-haluttuja.

Mutta sinä todellakin voit oppia hallitsemaan niitä!

Lue lisää: Kuinka Hallita Tunteet!

5. Älä ikinä unohda oman hyvinvointisi merkitystä!

Menestyminen sekä unelmien saavuttaminen ovat lopulta johdonmukaisen sekä pitkäjänteisen työn tulos.

Mutta miten sitä pystyy pitämään oman mielensä lujana ja kurissa jatkuvasti?

Miten sitä jaksaa ja pystyy pitämään kaiken fokuksen yhdessä suuressa tavoitteessa päivästä toiseen?

Vastaus on niinkin yksinkertainen, kuin omasta hyvinvoinnista huolehtimalla.

Saatat kestää painetta todella hyvin ja mennä eteenpäin kovalla draivilla kohti haluttua päämäärää, mutta ennemmin tai myöhemmin vauhtisi hidastuu, jos unohdat pitää huolta fyysisestä hyvinvoinnista.

Toisaalta saatat puolestaan huolehtia fyysisestä hyvinvoinnista oikeinkin hyvin, mutta jos olet henkisesti uupunut, alakuloinen tai täysin hukassa elämässäsi, on vaikea kuvitella, että päätyisit ikinä parhaaksi versioksi itsestäsi.

Kyse on aina kokonaisuudesta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ja jos haluat rakentaa itsellesi menestyjän mindsetin, tulee sinun olla tasapainossa itsesi kanssa. Tasapainossa niin kehon kuin mielen osalta.

Jos haluat oppia fyysisiä harjoituksia, joiden avulla pystyt tulemaan henkisesti vahvemmaksi, suosittelen liittymään sähköpostilistalleni klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Lanseeraan elokuussa viikkokirjeen, jossa tulen kertomaan yksityiskohtaisempia sekä konkreettisempia vinkkejä arkeen, joiden avulla pystyt tulemaan henkisesti vahvemmaksi!