Oletko Tiedostamattasi Negatiivinen? 3 Tapaa Päästä Siitä Eroon!

heinä 23, 2018Kirkastaa tavoitteeni

Oletko Tiedostamattasi Negatiivinen? 3 Tapaa Päästä Siitä Eroon!

Oletko ikinä kuullut, kuinka negatiivisuus vaikutta hyvinvointiisi? Tai oletko ikinä ajatellut, kuinka negatiivisuus vaikuttaa sinun suorituskykyysi?

Useiden tutkimuksien mukaan negatiivisuus ei syö pelkästään sinun omaa hyvinvointiasi, vaan myös ympärilläsi olevien ihmisten hyvinvointia.

Et varmasti ole ainut, kenellä on ollut vastoinkäymisiä elämässään. Kysymys kuuluukin: minkälainen vaikutus ikävillä tapahtumilla on ollut sinuun? Oletko sisuuntunut niistä tai oletko jopa osannut kääntää vastoinkäymiset voitoksi?

Vai ovatko ikävät tapahtumat tehneet sinusta tiedostamatta negatiivisen ihmisen?

On erittäin ikävää, että elämä ei suju aina niin, kuin olet suunnitellut. Onnellinen parisuhde voi päättyä yhtäkkiä, et saavutakaan haluamaasi tavoitetta kovasta työstä huolimatta tai sairastut yllättäen.

Elämässä tapahtuu paljon asioita, joihin et loppupeleissä pysty vaikuttamaan millään lailla. Vaikka haluaisitkin.

Mutta siitä huolimatta sinä pystyt vaikuttamaan omaan suhtautumiseesi.

”What you focus on, expands”

Keskitytkö siis kaikkeen siihen pahaan ja negatiivisuuteen, mitä ympärilläsi tapahtuu, vai yritätkö löytää syvemmän merkityksen tapahtumille ja pysyä optimistisena siitä huolimatta?

On erittäin tärkeää käsitellä vaikeat tapahtumat perinpohjaisesti, eikä lakaista niitä vain maton alle. Se kaikki tulee muuten vastaan ennemmin tai myöhemmin. Ikävät tapahtumat saattavat jättää sinuun jälkensä esimerkiksi tunnelukkoina, jotka tekevät sinusta tiedostamattasi negatiivisen ihmisen.

Oletko tiedostamattasi negatiivinen? 3 Tapaa päästä siitä eroon!

1. Lopeta valittaminen

On paljon helpompaa esittää olosuhteiden uhria ja valittaa kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu sen sijaan, että ottaisi ohjat käsiinsä, ja tekisi niille asioille jotain, mihin ei ole tyytyväinen.

Miksi ylipäätään valitetaan? Kuinka se hyödyttä ketään?

Ilmiselväähän on se, että se ei hyödytä mitenkään. Valittamalla harvoin muutetaan oikeasti mitään. Se saattaa antaa sinulle hetkellisesti mielihyvää siitä, että tiedostat mahdollisia ongelmakohtia tai sitten olon, että olet jotenkin parempi kuin muut.

Mutta valittaminen itsessään ei johda mihinkään, ellet sen jälkeen alat toimia. Mutta usko pois, harvoin alat.

Siitä puhe, mistä puute.

Uskon, että monelle ihmiselle valittaminen on tietyllä tapaa tiedostamaton tapa. Tai teet sitä, koska muutkin ympärillä tekevät.

Mutta valittaminen tekee sinusta negatiivisen ihmisen sekä luo negatiivista ilmapiiriä ympärillesi. Jatkaisitko edelleen valittamista, jos ihmiset ympärilläsi kertoisivat, että se on todella raskasta? Jatkaisitko edelleen valittamista, jos puolisosi kertoisi sinulle, että kuulisi mieluummin päivän päätteeksi onnistumisesi valittamisen sijaan?

Kuinka sitten tuosta ikävästä tavasta voi päästä eroon?

Jos valitat asioista ulospäin, valitat luultavasti paljon myös pääsi sisällä. Testaa esimerkiksi yhden päivän ajan, että et saa valittaa mistään. Keksi itsellesi joku hieman leikkimielinen rangaistus jokaiselle negatiiviselle ajatukselle. Saatat yllättyä, kuinka paljon huomaamattasi olet valittanut ympärilläsi tapahtuvista asioista.

Kun olet tiedostanut tuon ikävän tavan, on sen muuttaminen paremmaksi huomattavasti helpompaa.
Joka kerta, kun olet jatkossa valittamassa jostain, mutta onnistut pitämään suusi kiinni tietoisesti, olet askeleen lähempänä positiivisempaa sekä hyvinvoivempaa minää.

2. Unohda menneisyytesi ja keskity tulevaan

Meistä jokainen on tehnyt virheitä ja meistä jokainen on kokenut jotain, minkä varmasti olisi mieluummin jättänyt kokematta.

Meistä jokainen olisi varmasti valmis unohtamaan menneisyydestään jotain.

Mutta oman hyvinvointisi kannalta kaikista terveintä on unohtaa menneisyys ja keskittyä tulevaan. Jos takavuosina olet tehnyt jotain, mitä kadut, opi siitä. Tai jos olisit toivonut tekeväsi jotain eri lailla, hyväksy virheesi ja päätä, että et toista sitä.

Mutta menneisyyteen takertuminen saa sinut vain junnaamaan paikallaan sekä tekemään sinusta negatiivisemman ihmisen, kuin mitä todellisuudessa olet.

Sinun on osattava päästää irti.

Ja sinun on osattava antaa myös sinua satuttaneille ihmisille anteeksi.

Se ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta jos haluat päästä irti negatiivisista tunnelukoistasi, sinun täytyy alkaa keskittyä tulevaan menneisyyden sijaan.

Jo pelkkä ymmärrys siitä, että ikävät tapahtumat ovat tehneet sinusta negatiivisemman, saattaa helpottaa. Koska siitä hetkestä lähtien, kun päätät alkaa keskittyä siihen ihmiseen, kuka joku päivä voisit olla, olosi jo helpottuu.

3. Keskity ratkaisuihin ongelmien sijaan

On hienoa, että pystyt analyyttisesti löytämään kaikki mahdolliset tavat epäonnistua, mutta se ei valitettavasti ikinä tule auttamaan sinua saavuttamaan mitään.

Miksi? Koska ongelmien löytäminen vie sinut vain kauemmaksi halutusta lopputuloksesta!

Kun hyväksyt sen, että ongelmia tulee aina vastaan, olet paljon valmiimpi keksimään ratkaisut siihen, miten niistä selvitään.

Mieti vaikka yleisesti suunnitelmien tekemistä. Voit suunnitella asiat, vaikka kuinka hyvin ja yrittää miettiä kaikki mahdolliset muuttujat sekä tavat sille, kuinka jotkin asiat saattavat mennä pieleen, mutta se on siltikin vain ja ainoastaan suunnitelma.

Koska et ikinä voi tietää, mitä lopulta tapahtuu. Aina voi tapahtua jotain yllättävää. Ja niitä hetkiä varten sinun tulee olla valmis käyttämään energiasi siihen, miten asioista selvitään.

Valittaminen tai ongelmien etsiminen ei noissa tilanteissa valitettavasti auta.

Tässäkin on hyvin sama, kuin esimerkiksi valittamisessa. Saatat tehdä sitä hyvinkin tiedostamatta.

Mitä enemmän ajaudut tietoisesti tilanteisiin, joissa joudut olemaan epämukavuusalueellasi, tulet paremmaksi ongelmanratkaisijaksi.

Toisaalta taas, mitä vakaamman arjen yrität itsellesi luoda, sitä herkempi olet pelästymään ongelmallisia tilanteita.

Matkustamalla, haastamalla itseäsi sekä ajautumalla jatkuvasti epämukaviin tilanteisiin opit nauttimaan elämästä myös silloin, kun kaikki ei ole ihan hallinnassa. Et enää pelästy ongelmia, koska tiedät keksiväsi niille myös ratkaisun.

Fueling your potential
I.S.