Oletko Kyllästynyt Epäonnistumaan? Näin Hyödynnät Prosessitavoitteita!

heinä 16, 2018Kirkastaa tavoitteeni, Varmistaa menestymisen pääsykokeissa

Kuinka monta tavoitetta luulet ihmisiltä jääneen saavuttamatta vain, koska he luovuttivat liian aikaisin?

Monta.

En sano, että nuo ihmiset epäonnistuivat, koska he eivät saavuttaneet omaa tavoitettaan. He epäonnistuivat, koska eivät jatkaneet yrittämistä siitä huolimatta.

Oletko ikinä asettanut jotain tavoitetta, mutta jättänyt sen saavuttamisen ikään kuin kesken? Eli oletko suomeksi sanottuna luovuttanut?

Jos olet kyllästynyt epäonnistumisen tunteeseen vain, koska et saavuta tavoitteitasi, tämä artikkeli on sinua varten!

Yksi suurimmista syistä siihen, miksi sinäkin olet luovuttanut tavoitteesi suhteen joskus, on, että olet laittanut ihan liigaa energiaa siihen kuuluisaan lopputulokseen. Toisin sanoen olet halunnut enemmän saavuttaa tavoitteen, kuin tehdä työtä niiden taitojen hiomiseksi, mitä tuo kyseinen tavoite vaatii!

Käykö järkeen?

Tiedän, kuinka asioiden suunnittelu ja pelkästään unelmointi on ihanaa, virkistävää ja energiaa antavaa. Mutta arvaa mikä lamaannuttaa?

Se, että jätät unelmasi suunnittelutasolle, etkä tee niistä konkreettista tekemällä työtä unelmasi eteen.

Tai vaikka pääsisitkin tuosta suunnitteluvaiheesta tekemisen meininkiin, jos ajatuksesi harhailevat liikaa siinä, tuletko pääsemään tavoitteeseesi asettamassasi määräajassa, olet suoraan sanoen tuhoon tuomittu.

Tuhoon tuomittu vain siksi, että teit itse unelmasi saavuttamisesta tietyssä ajassa tärkeämpää, kuin itsesi kehittämisestä tai vaadittavien taitojen oppimisesta.

Oletko Kyllästynyt Epäonnistumisen Tunteeseen? Näin Hyödynnät Prosessitavoitteita!

On enemmän kuin hienoa, että olet kunnianhimoinen sekä rohkea, kerta haluat ylittää itsesi kerta toisensa jälkeen tavoitteiden avulla.

Mutta eikö olisikin hienompaa vielä saavuttaa ne?

Ongelma on usein siinä, että olemme valitettavasti luontaisesti laiskoja. Sinäkin siellä. Jos siis meillä ei ole selkeää suunnitelmaa, mitä kannattaisi tehdä, emme luultavasti tee mitään.

Tai ainakin joudut alkuun käyttämään suurimman osan energiastasi itsesi ruoskimiseen.

Liian iso tavoite saattaa myös ahdistaa sekä lamaannuttaa vain siksi, että menet niin hämillesi siitä kaikesta työmäärästä, mitä sinun täytyisi tehdä tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Koska Roomaa ei rakennettu vuorokaudessa, ei rakenneta myöskään sinun unelmastasi totta. Laiskuudesta sekä ahdistuksesta on onneksi mahdollista päästä eroon, ja se tapahtuu juuri prosessitavoitteita hyödyntämällä: jakamalla ensin suuren tavoitteesi pienemmiksi välitavoitteiksi sekä nuo välitavoitteet muutamaksi prosessitavoitteeksi, teetkin yhtäkkiä tavoitteestasi saavutettavissa olevaa sekä konkreettisempaa!

Prosessitavoite tarkoittaa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan, mitä sinun tulee tehdä päivittäisellä tasolla, jotta pystyt saavuttamaan tuon suuremman tavoitteen.

Prosessitavoitteiden avulla teet siis unelmasi saavuttamisesta henkisesti helpompaa. Kuitenkin sinulla tulee olla tietoa ja ymmärrystä siitä, mitä esimerkiksi tietyn tavoitteen saavuttaminen oikeasti vaatii. Ilman ammattilaisen palkkaamista tulee sinun siis olla kiinnostunut ottamaan asioista itse selvää perinpohjaisesti!

Jos tavoitteesi liittyy esimerkiksi urheiluun, etsi käsiisi joku henkilö, kuka on saavuttanut jo sinun unelmasi. Minkälaisia ominaisuuksia hänellä on urheilijana? Mitkä ovat hänen vahvuudet sekä heikkoudet? Mitkä fyysiset sekä psyykkiset vaatimukset ovat tavoitteellesi? Kuinka kaukana olet noista vaatimuksista?

Jos taas tavoitteesi liittyy esimerkiksi opiskeluun tai uraasi, voi vaadittavien ominaisuuksien mitattavaksi tekeminen olla hankalampaa. Se on kuitenkin AINA mahdollista!

OTSIKKO

Jokaisella menestyvällä yrittäjä sekä yrityksellä on selkeä visio siitä, mihin suuntaan halutaan mennä. Ja sen vision pohjalta laaditaan suunnitelma eli strategia niistä asioista, mitä täytyy tehdä, jotta tuo visio olisi joskus totta.

Strategia lisää tunnetta siitä, että kaikki on hallinnassa sekä antaa pieniä onnistumisen tunteita aina silloin, kun tietää tehneensä juuri niitä asioita oikein, jotka johtavat haluttuun lopputulokseen.

Miksi et toimisi omassa elämässäsi samoin?

Miksi et ottaisi ohjia käsiisi sekä päättäisi itse alkaa vaikuttaa omaan kohtaloosi?

En usko, että elämässä voi epäonnistua. Vaikka asettaisit itsellesi ison tavoitteen, etkä saavuttaisi sitä haluamassasi ajassa, et ole epäonnistunut.

Koska omien unelmien saavuttamisella ei ole aikarajaa. Aiheutamme itsellemme ihan liian suuren stressin sillä, että asioita ”pitäisi” saavuttaa tietyssä ajassa. Ja kun niitä ei saavuteta, petytään ja kuvitellaan, että ollaan epäonnistuttu.

Mutta asia ei ole niin. Isojen unelmien saavuttaminen vaatii usein paljon enemmän työtä, kun olit ehkä ikinä osannut odottaa. Aika on rajallista, joten et voi suuttua itsellesi, jos et ole ehtinyt saada aikaan tietyssä ajassa kaikkea sitä, mitä olit kuvitellut.

Aika loppuu joskus kesken. Mutta keskittymällä prosessitavoitteisiin suurien tavoitteiden sijaan, aika EI tule koskaan loppumaan kesken.

Koska sinä tiedät kyllä, että tulet saavuttamaan unelmasi ennemmin tai myöhemmin. Jos vain osaat ja uskallat keskittyä siihen, mihin sinä voit vaikuttaa: prosessitavoitteisiin sekä päivittäiseen tekemiseesi.

Prosessitavoitteiden avulla pystyt pala palalta kehittymään parhaaksi versioksi itsestäsi. Liian ison palan haukkaaminen kerralla johtaa harvoin pitkäaikaiseen menestykseen niin urheilussa kuin työelämässä.

Mutta prosessitavoitteiden avulla alat huomata, että kun alat pilkkoa välietappeja pienemmiksi palasiksi, on niiden saavuttaminen itseasiassa helpompaa.

Ja kun oikeasti sisäistät tämän, alatkin yhtäkkiä kehittyä aivan uudella tavalla. Ja se jos jokin lisää itseluottamustasi!

Unohda egosi. Prosessitavoitteiden kohdalla saatat joskus joutua ottamaan jopa muutaman askeleen taaksepäin. Mutta ottamalla nuo askeleet, mahdollistat itsellesi joku päivä useammat askeleet eteenpäin.