Unelmani Saavuttaminen – Miten Tein Sen?

tammi 22, 2018Kirkastaa tavoitteeni

Unelmani saavuttaminen – miten tein sen? Miten minusta tuli yrittäjä? Miten löysin elämäni tarkoituksen sekä aloin elämään sen mukaisesti?

Tämä on minun tarinani siitä, kuinka saavutin unelmani sekä kuinka aloin jahtaamaan seuraavaa!

 

Unelmani Urhelijana

 

Lapsuuteni oli hyvin aktiivinen. Muuten säästäväiset vanhempani eivät onneksi tinkineet urheiluun käytettävästä rahasta, minkä vuoksi jo nuorena tuli kokeiltua useita erilaisia urheilumuotoja.

Tenniksestä ja salibandysta valikoituivat lopulta vakituiset harrastukset, joista jälkimmäinen tahdittikin arkeani ihan aikuisuuteen asti.

Kuitenkin koulussa käyminen, pihaleikit ja uusien (tai samojen) reseptien testaaminen kavereiden kanssa teki arjesta vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kuin päivittäiset joukkueen harjoitukset.

Urheilulukion aikana käytettävissä oleva vapaa-aika väheni merkittävästi, kun päivässä saattoi olla kahdet harjoitukset sekä viikonloppuisin pelit joko nuorten tai aikuisten sarjassa.

Lepopäiviä oli harvoin.

Ensimmäiset vuodet lukiossa lisäsivät varmasti vanhempieni stressiä, kun tunnit työpöydän ääressä vähenivät silmissä ja samalla urheiluun käytettävä aika vain kasvoi.

Olin onneksi hyvä perustelemaan huonon koemenestyksen.

Unelma Menestyminen Ylioppilaskirjoituksissa & Pääsykokeissa

 

Muutamaan aineeseen panostin, jotta sain pidettyä edes vähän tasoa yllä ylioppilaskokeita sekä yliopiston pääsykokeita silmällä pitäen.

Matematiikka, äidinkieli, terveystieto sekä kielet säilyttivät aina mielenkiintoni muuten urheilun viedessä minua mennessään.
Toivottavasti kukaan ei tule kysymään muiden aineiden osalta lukion päättötodistustani.

Priorisointi kannatti, ja valmistuinkin “Eximian papereilla” ylioppilaaksi Sammon keskuslukiosta keväällä 2013.

Kiinnostuminen ravitsemukseen alkoi oikeastaan vuonna 2010, kun aloin valmistautumaan terveystiedon ylioppilaskirjoituksiin. Luin niihin lopulta pelkästään lukemisen ilosta, ja tuo into ei ole laantunut tähänkään päivään mennessä.

Tietoa ja taitoa on kertynyt pääasiassa omien kokeilujen ja kirjallisuuden avulla, mutta kuten muillakin elämän osa-alueilla:

Epäonnistumisia on ollut, ja niistä on opittu.

Välivuotenani syksyllä 2013 päätin keskittyä pelaamiseen sekä tienaamaan rahaa säästöön tulevaisuuden opintoja varten.

Tarjoilijan kokopäiväinen työ yhdistettynä kilpaurheiluun, liian suureen treenimäärään sekä erittäin niukkaan ravintoon ajoivat minut lopulta ison päätöksen eteen.

Olin henkisesti aivan loppu ja fyysisesti vähintäänkin ylikuormittunut, ja tarkoituksena oli alkaa lukemaan alkuvuodesta 2014 yliopiston pääsykokeisiin.

Lopulta päätös oli helppo ja samalla huojentava. Se ei ollut enää unelmani.

Oli aika jättää taakse nuoruuden urheilijan identiteetti ja alkaa rakentamaan uutta minää.

Henkilökohtaiset vaikeudet eivät todellakaan päättyneet siihen, ja kevät 2014 toi tullessaan perheeseemme paljon kestettävää.

Kaiken sen keskellä pystyin kuitenkin pitämään pääni kylmänä ja keskittymään vain siihen, mihin sillä hetkellä pystyin vaikuttamaan: pääsykokeisiin lukemiseen.

Kova työ sai lopulta ansaitun päätöksen, ja pääsin lopulta huippupisteillä ensimmäisellä yrittämällä lukemaan kauppatieteitä Tampereen yliopistoon.

Olin onneni kukkuloilla.

Tuntuuko elämä liian tasapaksulta tällä hetkellä? Haluaisitko kokea elämisen tunteen voimakkaammin?

Minulla saattaa olla ratkaisu ongelmaasi!

Käy lukemassa ”Tavoitteiden Asettaminen – Miten Hyödymme Siitä?”

Unelma Kaliforniasta

 

Syyskuussa 2015 olin valmis unohtamaan epäonnistumiseni urheilijana, ja aloitin uuden harrastuksen: crossfitin.

Harrastus toi mukavasti lisää tavoitteellisuutta treenaamiseen, jota olin ilman kilpaurheilua kaivannut.

Kuitenkin koulun puolella halusin tavoitella jotain suurempaa, kuin hyviä arvosanoja opintorekisteriin. Päätin hakea mahdottomaksi kuvailtua ISEP stipendiä San Diego State University:n. Siihen, miten lopulta sain tuon stipendin, tulen varmasti palaamaan vielä uudelleen.

Kevät 2017 Kaliforniassa oli kokonaisuudessaan käänteentekevä minulle.

Eläminen ja opiskelu siellä oli ollut jo kauan unelmani – ja nyt olin saavuttanut sen.

Tapasin upeita persoonia, kasvoin ihmisenä ja sain vieläkin enemmän itseluottamusta toteuttaa itseäni.

Ennen kaikkea mieleni oli virkeä ja vastaanottavainen miettimään elämän suuria kysymyksiä, kuten “mitä haluan elämältäni” ja “elänkö arvojeni mukaisesti”.

Lue ”Menestyminen – Hyödynnä Potentiaalisi” ja löydä itsekin uusi suunta elämälläsi!

Löysinkin vastauksen näihin kysymyksiin, mutta ainoan virheen tein siinä, kun en tehnyt niistä heti konkreettista.

 

Uusi Unelma

 

Kesällä 2017 Suomeen palattuani olin jonkinlaisessa kulttuurishokissa. Suomen kieleni oli vähintäänkin yhtä töksähtelevää kuin arkeen palaaminen.

Tuntui, että kaikki vaihdon aikana oppimani asiat valuivat sormieni välistä palatessani täysin samaan pisteeseen, mistä olin lähtenytkin.

Patience, Iida. Patience.

Todellisuudessa olin aloittamassa maisterin opintoja sekä uutta haastavaa työtehtävää, mutta välillä ihminen ei vaan voi tunteilleen mitään!

Aloin muistelemaan taas arvojani, joita olin pohtinut niin syvästi Amerikan reissullani. Huomasin, että uuden työn vastaanottaminen ei veisi minua yhtään lähemmäksi sitä, mitä oikeasti haluan saavuttaa. Se oikeastaan vain viivästyttäisi minua. Kiitos, mutta ei kiitos, nyt oli aika aloittaa omien unelmieni jahtaaminen!

Edesmennyt syksy 2017 meni vähintään yhtä nopeasti kuin kevät Kaliforniassa.

Loukkaantumisten vuoksi urheiluun käytettävää aikaa oli taas kerran vähennettävä, eikä parempaa kohdetta tuolle ylimääräiselle ajankäytölle mielestäni ollut, kuin tulevien yritystoimintojen suunnitteleminen.

Lue ”Intohimo Yrittäjyydestä” ja inspiroidu tarinastani sekä siitä, kuinka vaihdoin suuntaani konsulttinaisesta hyvinvointilalan yrittäjäksi!

Tässä sitä ollaan. Tarinan alussa, ensimmäisillä sivuilla.

Täytyy tiputtaa itsenikin maan pinnalle ja sanoa se ääneen.

En ole saavuttanut vielä mitään.

Suurin osa ajatuksistani on pelkkiä ideoita pääni sisällä.

Samaa virhettä en kuitenkaan aio enää toistaa: tulen todellakin tekemään tästä konkreettista!

Stay tuned.

Fueling your potential
I.S.

Click here to subscribe